9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

С Путин в сърцето Венци Върбанов и неговите хора искат помощи и оставки!

С трактори, купени от европейски субсидии, но с Путин и петолъчки в сърцето, както и с руското знаме върху машините напред към победа в протестите тръгнаха хората на бившия земеделски министър от времето на Иван Костов Венцислав Върбанов. Човекът, който заедно с бившия преподавател по политикономия на социализма съсипа селското стопанство и го превърна в пустош в годините на масово разграбване, наричани от екипа на Костов масова приватизация.

Втори ден земеделските производители в страната протестират и блокират ключови пътища, защото искат още и още субсидии. Част от протестиращите путинисти не само нямат нужда от въпросните субсидии, но са и обикновени усвоители на европейски помощи, с които си купуват лъскави автомобили от престижни марки, та дори и яхти.

Залогът този път е оставката на земеделския министър Кирил Вътев, когото Върбановистите не успяха да извадят извън равновесие, нито да му намерят корупционни практики, нито да го накарат да продължи безобразието с наливане на пари в техните сметки. Тези земеделски олигарси получават субсидии не само за дейността си като производители, но и за собствени медии и сайтове, които да им защитават интересите, когато е необходимо.

Днес протестиращите затвориха трите прохода за магистрала „Тракия“ към Ямбол, движението между Стара Загора и Димитровград, Дунав мост, където разляха и цистерна с мляко, възлови пътища край Монтана, Казанлък и Хасково, а стадо кози затвори магистрала „Струма“ в благоевградско.

Протестите са посрещани на нож от пътуващите и от населението в страната, защото всички стават заложници на лакомията на кръг от олигарси.

Последни новини

- Реклама -