31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Съдът пусна мъжете пребили жестоко шофьор на автобус


Бащата и сина, пребили жестоко шофьор на автобус край Луковит бяха освободени от съда. Единият е пуснат под гаранция от 2000 лв., а другият – под домашен арест. Прокуратурата, която поиска постоянен арест за двамата мъже, днес ще протестира решението на съда.


Роми пребиха шофьор на автобус с туристи


Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни, че установените като извършители на два пъти са се укрили от органите на реда. В рамките на час след инцидента самоличността им е установена – те са баща и син.

„Укриват се от момента, в който полицията пристига на място. След това, когато наблюдаващият прокурор е издал постановлението за задържане за 72 часа, отново са се укрили. Извършителите са баща и син – има и други участници, но тези двамата категорично са извършители. Касае се за средна телесна повреда по хулигански подбуди“.

Пострадалият е със счупено ребро и счупена челюст и снощи е претърпял операция. Разпитани са свидетели, изискана е медицинската документация, както и записи от камери. Предвиденото наказание за подобно престъпление е от 2 до 10 години затвор, уточни прокурорът.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини