20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Съдът заличи от списъка със свидетели мистериозната шофьорка по делото „Семерджиев“

Снимка: БТА

Съдът заличи от списъка със свидетели мистериозната жена, която според защитната теза на Георги Семерджиев, е шофирала джипа му във фаталната нощ на 5 юли 2022 г. И днес въпросната дама не се яви пред съда. Според магистратите защитата на подсъдимия е имала многократни възможности да я осигури като свидетел, но това не се е случило. Елена Йорданова на няколко пъти не бе намерена на посочения адрес.

Междувременно започнаха пледоариите по делото, което се провежда в Апелативния съд в столицата. Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата на Семерджиев, осъден за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две момичета. За престъплението Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор.

„Пред втората инстанция беше проверена втора версия за случилото се. И тя беше дискредитирана. Затова трябва да бъде отхвърлена. Надявам се, че пред Върховния касационен съд подсъдимият няма да изложи и трета версия“, посочи прокурорът по делото.

Според него теорията на Семерджиев, че е бил отвлечен и упоен, както и че не е карал колата в нощта на инцидента, бе отхвърлена отдавна.

Допълнителни експертизи отхвърлиха втората версия на подсъдимия. Всички доказателства сочат, че Семерджиев е употребил наркотици в деня на инцидента, посочи прокуратурата. Според държавното обвинение ефектът на метамфетаминът е като падане на всички задръжки.

„Доказано е, че именно Семерджиев е карал джипа. Правилно градският съд е завишил наказанието за циничния начин, по който две момичета са загинали. Затова не трябва да бъде намалено наказанието. С подобна присъда се надявам да се постигне дисциплиниращ ефект както при подсъдимия, така и в обществото“, посочи държавното обвинение.

Родителите на загиналите момичета и адвокатите им поискаха същото от апелативния съд.

На предишното заседание по делото се яви Велина Аршинкова, която заяви пред съда, че е била в колата при фаталната катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която бяха убити две момичета. Според нейните твърдения, Семерджиев не е бил зад волана, а колата е шофирала непозната жена – въпросната неоткриваема свидетелка. По време на заседанието беше приета и експертиза, според която следи от ДНК-то му не са открити по въздушната възглавница на автомобила му.

Пълна мистерия: Свидетелка с невероятна версия по делото „Семерджиев“

26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович загинаха на 5 юли 2022 г., когато 35-годишният Георги Семерджиев, седнал зад волана на луксозен джип „Ауди“, помете такси на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Свети Наум“ в София с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция „Европейски съюз“. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара.

В края на април м.г. Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Последни новини

- Реклама -