5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Съдийка от Луковит и върховен магистрат изнудвани от убития Мартин Нотариуса

Двама съдии от Луковит и София са били принуждавани от убития Мартин Нотариуса да решават дела в негова полза. Именно от тях са сигналите, които вчера визираше градската прокурорка на София Илияна Кирилова.

Владислава Цариградска от съда в Луковит е едната, върху която Нотариуса упражнявал натиск. Другият е Цвятко Лазаров от Софийския апелативен съд. Макар да правораздава там, той има ранг на върховен магистрат.

Нотариуса ги е принуждавал да решат в негова полза дела за имоти. Мартин Божанов бе убит вчера в столичния квартал „Горна баня“. Той бил застрелян в главата.

Нотариуса ги е принуждавал да решат в негова полза дела за имоти. Мартин Божанов бе убит вчера в столичния квартал „Горна баня“. Той бил застрелян в главата.

Припомняме, че Божанов е изнудвал и Мис България 2001 година Ивайла Бакалова. Мартин поискал от Бакалова да му плати 100 000 лева след ареста на приятеля й Веселин Денков – Весо Брадата.

Весо Брадата, който живее на семейни начала с манекенката, беше задържан през 2020г. на ГКПП “Калотина” по обвинение за участие в престъпна група за лихварство и прекара 9 месеца в следствения арест, пише Телеграф.

Разкритията прави самата Ивайла Бакалова в разследване на Антикорупционния фонд, в което признава, че Мартин Нотариуса чрез посредник е поискал 100 бона от нея за свободата на приятеля й. Посредникът бил адвокат Емил Писков.

Самият Мартин Божанов не отрича, че е влязъл в контакт с Бакалова, но уточнява, че го е направил, тъй като “човекът е търсил добър наказателен адвокат”. От скрит запис пък става ясно, че Нотариуса е запознат с детайли по делото на Весо Брадата.

„Всичко знам по това производство, знам показанията на свидетели, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са невинни. Идеята е да видим дали може да помогнем. Ако се лутате само, че той е много невинен, а съдът е много натиснат, тогава ще се въртите в този омагьосан кръг и той ще си стои вътре…“

Бакалова е изненадана, че Мартин Нотариуса е запознат с подробности по случая. „Започнах да записвам неща, които ми казват, за себе си. За да асимилирам това, което ми казват. Защото то беше чудовищно“, споделя тя.

Последни новини

- Реклама -