- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Самоков чака повече пари за спорт от новия кмет

Инж. Ангел Джоргов не обещава, а гарантира повече пари за спорт, след като бъде избран

Инвестициите в спорта са на водещо място в програмата на кандидата за кмет на Самоков от ГЕРБ инж. Ангел Джоргов. Той иска да подпомогне, както утвърдения в последните години като гранд в родния баскетбол местен отбор на „Рилски спортист“ така и футболния клуб, а и всички останали спортове

„При над 80 милиона бюджет да се отделят само 128 000 лева за спорт е направо скандално. Спортът и здравето са национален приоритет и биха имали ключова роля по отношение и на ангажирането на младите хора и на тяхното задържане в общината. Определено аз и моят екип ще бъдем отворени към подкрепата на всички спортни клубове в Община Самоков. Това не е просто обещание, а гаранция“, категоричен е Ангел Джоргов.

Години наред инж. Петър Георгиев носи финансовата отговорност за клуба, което е голямо бреме за един човек. Трябва заедно да търсим възможности за сериозна финансова подкрепа за „Рилски спортист“, за да продължи да бъде във върха на мъжкия елитен баскетбол и да предоставя на нашите деца възможността да се развиват и успяват в спорта, категоричен е Джоргов

Като запален спортист инж. Джоргов е отделил наистина специално място в програмата си на спорта и спортната инфраструктура. „От дете спортувам, а и сега съм част от футболния отбор от А Окръжна група „Искър“- Самоков. За съжаление, вече повече от 15 години, не е забит и един пирон на стадиона в Самоков, просто не се поддържа. Няма добри условия нито за ски алпийските дисциплини, нито за борбата, нито за леката атлетика. А Самоков е спортен град и децата трябва да имат добра двигателна култура, да спортуват. Искам и моето дете да спортува при добри условия. Имаме всички предпоставки за това“, категоричен е кандидатът на ГЕРБ.

Данните от проведено през лятото независимо социологическо проучване на територията на общината сочат, че 4% от анкетираните повече от 500 души дори виждат развитието на спорта като възможност за откриване на нови работни места в Самоков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -