16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Самолет катастрофира на магистрала във Флорида (ВИДЕО)


Малък самолет се запали на магистрала в югозападната част на американския щат Флорида след опит за аварийно кацане, съобщава Асошиейтед прес.

Федералната въздухоплавателна администрация (ФАА) на САЩ съобщи, че става дума за самолет „Бомбардие 600 Чалънджър“, и уточни, че на борда му е имало общо пет души, когато вчера следобед местно време опитал да извърши опасното приземяване.

Машината излетяла от летище в Охайо и по план трябвало да кацне в град Нейпълс, Флорида някъде около времето на катастрофата.

Пилотът получил разрешение да се приземи на писта, но отговорил, че самолетът няма да успее да стигне до нея. „И двата ни двигателя са извън строя“, се чува да казва той на запис от разговора, цитиран от местното издание „Нейпълс дейли нюз“.

Контролата кула загубила връзка със самолета, а летищни работници видели от магистралата, която се намира само на няколко километра, да се издига пушек, каза представител на ФАА. По думите му на мястото били изпратени пожарни, а от отломките от самолета били извадени живи трима от общо петте души на борда му.

От местното шерифство потвърдиха, че са загинали двама души, но засега не е ясно дали жертвите са хора от самолета или са се намирали на земята при разбиването му.

Федералната въздухоплавателна администрация и Националният съвет за транспортна безопасност на САЩ ще разследват случая, като разследването ще бъде оглавено от съвета.

Южното платно на магистралата остана затворено за през нощта.

Последни новини

- Реклама -