15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Саня Борисова: Останах в България, за да бъда актриса


Саня Борисова е от жените, които неотклонно следват своя път. Въпреки че дълго време се занимава с рисуване и е учила в специализирана паралелка по изобразително изкуство, избира актьорската професия. Завършила е театралния колеж „Любен Гройс“, а става популярна от сериала „Забранена любов“. Там се запознава с Ники Илиев, с когото дълго време бяха женени, а заедно създадоха и няколко филма – „Чужденецът“, „Живи легенди“ и „Нокаут”/„Или всичко, което тя написа“. Саня е част от трупата на театър „Възраждане“, а съвсем скоро ще представи и дебюта си като режисьор и продуцент – на 10 май е премиерата на филма й „Никога не е просто секс“.

– Саня, на 10 май е премиерата на „Никога не е просто секс“ – първия филм, на който сте режисьор, сценарист и продуцент. Как се роди идеята за него?
– Всъщност това е третият ми самостоятелен сценарий. Преди това съм била съсценарист на „Живи легенди“. Първият самостоятелен сценарий, който написах, беше като опит да видя дали това е моето, дали ми се отдава. Вторият беше сложен за реализация, защото е фентъзи филм. Съответно е и доста високобюджетен, понеже има много специални ефекти. Затова реших да напиша нещо по-реализуемо. Идеята ми беше да направя частен филм, защото бях предупредена, че няма как да получа държавна подкрепа от Националния филмов център и само щях да си загубя времето, ако бях поела по този път.
А относно идеята за сюжет, тя се роди от самия момент. Това, което вълнуваше освен мен мои приятели и познати, така и в световен план почти всеки – неспособността в днешно време да създаваме здрави и стабилни семейства. Много бързах да направя този филм, защото ми се струваше, че след година и половина, като излезе, вече темата няма да е актуална, а всъщност сега е по-актуална от всякога.

Прочетете още на сайта за изкуство bgart.bg

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img