- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Сарафов поиска от Узбекистан информация за убиеца от „Соло“


Издирваният Илиян Тодоров

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов проведе среща с представители на Главната прокуратура на Република Узбекистан, които са на работно посещение у нас.

На срещата Сарафов е поставил въпроса за екстрадицията на обявения за издирване с Европейска заповед за арест Илиян Тодоров, който бе установен в Узбекистан през м. март 2023 г. Тодоров има влязла в сила присъда за убийството на двама младежи, както и за опит за убийство. Случаят е известен като „убийството пред дискотека „Соло“.

Главният прокурор е подчертал приоритетния характер на казуса за българската страна и необходимостта лицето да изтърпи наложеното му от ВКС през 2013 г. наказание „доживотен затвор“ в Република България, посочват от прокуратурата.

Начело на узбекистанската делегация е Нозим Абас Угли Ходжаев – заместник ръководител на отдел „Международен“ на прокуратурата в Узбекистан. От българска страна присъстваха заместник главният прокурор Мария Павлова, Цветомир Йосифов, завеждащ отдел „Международен“ към Върховна касационна прокуратура, Емилия Русинова, заместник на административния ръководител на Апелативна прокуратура-София, Илиана Кирилова, административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

На срещата е обсъдено още възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество по наказателноправни въпроси, борбата с организираната престъпност и противодействието на незаконната миграция.

 

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -