- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

САЩ и ЕС водят ‘деликатни’ разговори с Украйна за мирни преговори с Русия

Според NBC представители на САЩ и Европа провеждат „деликатни“ разговори с украинското правителство за възможността за мирни преговори с Русия. Американската телевизия се позовава на два източника – настоящи и бивши високопоставени американски служители. Двете страни обсъждат от какво Украйна би могла да се „откаже“, за да постигне споразумение с Русия.

Разговорите започнаха на фона на загрижеността на съюзниците на Киев за ситуацията на фронта – някои американски военни я описват като патова ситуация. Ако украинските въоръжени сили не постигнат успехи до края на 2023 г. или началото на 2024 г., обсъждането на преговорите с Русия може да стане по-активно.

Администрацията на Джо Байдън се опасява, че няма да може да предостави на Украйна необходимото количество военна помощ, докато възможностите на Русия „изглеждат безкрайни“. Освен това съюзниците са обезпокоени от проблемите на Украйна с набирането на нови попълнения в армията и от войната на Израел с „Хамас“, заради която случващото се в Украйна получава по-малко внимание.

В същото време Белият дом вече не вижда доказателства, че Владимир Путин е готов за мирни преговори, твърдят източниците на NBC.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -