- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

САЩ санкционираха финансовите мрежи на “Хамас”

The flag of the United States of

Съединените щати наложиха днес санкции, целящи прекъсване на финансирането на „Хамас“, предаде Ройтерс.

Според администрацията на президента Джо Байдън наказателните мерки са насочени към „тайна инвестиционна мрежа“ на палестинското ислямистко движение, към финансов посредник, свързан с Иран, и към базирана в ивицата Газа борса за обмен на виртуална валута, наред с други неща.

Санкциите, наложени по силата на изпълнителна заповед в рамките на борбата с тероризма, са насочени срещу една организация и девет души в ивицата Газа и на други места, включително в Судан, Турция, Алжир и Катар, се казва в изявление на министерството на финансите на САЩ.

„Съединените щати предприемат бързи и решителни действия, за да се насочат към спонсорите и посредниците на „Хамас“ след бруталното и нечовечно избиване на израелски цивилни, сред които и деца“, заяви министърката на финансите Джанет Йелън.

„Ще продължим да предприемаме всички необходими мерки, за да лишим терористите от „Хамас“ от възможността да набират и използват средства, за да извършват зверства и да тероризират народа на Израел“, допълни Йелън.

Решението на министерството на финансите на САЩ бе взето в момент, когато президентът Джо Байдън е на посещение в Израел, където се срещна с министър-председателя Бенямин Нетаняху.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -