30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

САЩ ще позволят на Украйна да нанася удари навътре в Русия, но има условие

 
САЩ ще разрешат на Украйна да извършва удари по-дълбоко в Русия, ако Москва опита да разшири конфликта. Това обяви помощник-държавният секретар за Европа Джеймс О’Брайън по време на изслушване в комисията по външни отношения на Камарата на представителите, съобщава РБК.

В момента украинските въоръжени сили могат да нанасят удари само на 100 км от границата, което е много по-малко от 300 км обсег на ракетите ATACMS. Той зададе въпрос на служител на Държавния департамент за броя на руските бази, които Белият дом не позволява на Украйна да атакува.

„Ако Русия се опита да разшири този фронт, на Украйна ще й бъде позволено да нанася удари по цели на по-голямо разстояние“, посочи О’Брайън.

Преди това руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия може да даде асиметричен отговор на доставката на оръжия с голям обсег на Украйна. Той също така отбеляза, че подобна стъпка е пряко участие в конфликта.

Преди това руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия може да даде асиметричен отговор на доставката на оръжия с голям обсег на Украйна. Той също така отбеляза, че подобна стъпка би означавала пряко участие на САЩ в конфликта.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини