6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, съобщи митрополит Антоний


„Състоянието на Негово Светейшество е подобрено. Искам да благодаря на екипа на ВМА, които се грижат за него. Той още е в болницата, тъй като е необходимо до неговото възстановяване той да бъде под контролирани грижи. Молим се за него и молитвата ни не е останала нечута“, каза митрополит Антоний.

Това съобщи в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

На въпрос дали има шпиони в българската църква, той отговори:

„Българската православна църква е автокефална, решенията на Светия Синод се взимат от самия него. Не мисля, че Светият Синод е показал по някакъв начин, че има шпиони в него.“

Митрополит Антоний заяви, че годината е започнала с нов ентусиазъм и нови проекти, които предстоят да се реализират на територията на западно и средноевропейската епархия.

„След месец ще бъде осветен новият храм в град Щутгарт за българите, който благодарение на българската държава успяхме да закупим от католическата църква. На 10 март този храм ще бъде осветен, за да бъде православен за нашите сънародници, които са над 10 000 в района на Щутгард, а в цялата провинция над 40 000“, подчерта висшият духовник.

Митрополит Антоний разказа за строителството и на новия български храм в Лондон.
„Св. Иван Рилски“ ще бъде името на новия храм в Лондон, който се строи между четирите стени на българското посолство. Това ще бъде един достолепен храм за българите, който ще събира до 150 души в неделен ден за литургия. До една година да бъде осветен новия храм.“

Източник: БНТ

Последни новини

- Реклама -