- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Съветникът на Тагарев е заплашвал с уволнение медиците от „Пирогов“

„Появява се един човек и казва – „Аз съм еди кой си, работя еди къде си, какво трябва да направя – да се обадя на министъра на здравеопазването ли“?, така директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров коментира резултатите от проверката във връзка със скандалното поведение на Мустафа Емин, съветник на военния министър Тагарев и член на ръководството на „Да, България“. Припомняме, че проверка на лечебното заведение разкри как политикът е злоупотребил с позицията си във властта, заплашвайки с уволнение медиците в най-голямата спешна болница у нас. Преди няколо дни отношение по скандала взе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който поиска оставката на висшия партиец.

Ето и фактите по случая, разказани лично от директора на „Пирогов“:

„В 19:40 часа пристига Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, за да се види какво е състоянието на детето. Прави се рентгенова снимка на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има счупване. Установява се, че детето има нужда от полагане на шев върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този период друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин.

Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

- Реклама -

Последни новини