5.7 C
София
неделя, 21 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Серафим Тодоров пребил Руши Видинлиев


Боксьорът Серафим Тодоров е печелил всички възможни титли в спорта, но сега влезе да танцува на ринга на „Денсниг Старс“. За мнозина участието му е голяма изненада, но Сарафа се зарече и в това шоу да стане шампион. Запознатите със спортната му кариера знаят, че той е единственият боксьор в света, надвил непобедимия Флойд Мейуедър. Три пъти е световен и три пъти европейски шампион, два пъти е определян за спортист №1 на България и е бил сребърен медалист на Олимпиадата в Атланта през 1996 година.

Когато е на върха на славата, мениджъри от САЩ го канят да подпише професионален договор и да играе зад океана, а офертата е за 1,5 милиона долара. Българинът обаче гордо отказва и избира да си остане в България. Но нещата не потръгват така, както той очаква. За жалост, родината не му се отплаща. Федерацията по бокс реже от парите му, които получава до момента, и той решава да се откаже от спорта.
„Даваха ни жълти стотинки и не можех да си издържам семейството“ – признава с болка Сарафа.

Тогава започва да съжалява, че не е приел предложението на американците, но вече е късно. Парите му свършват и той се принуждава да работи какво ли не. Бил е охрана, помагал в колбасарски цех… Решава да си пробва късмета и в Турция, където получава шанс да се завърне там, където е най-силен – в бокса. Но пак има спънки. Българската страна не му дава разрешение да се състезава в съседната държава. И Серафим Тодоров се връща у нас.

Един от най-големите босове на групировки Георги Илиев го вика на среща, за да му предложи да стане част от ВИС-2 и да отговаря за района на Пазарджик, като му дава всичко – коли, момчета, но боксьорът отказва, защото тази работа не е за него.
През 2016 г. Сарафа и семейството му взимат решение да се преместят да живеят и работят в Германия. Заминават и се установяват в Мюнхен, но три години по-късно боксьорът отново поднася изненада – прави дебют в българското кино. Той играе една от основните роли във филма „Снимка с Юки“. Влиза в образа на бащата в ромска фамилия, загубила детето си в катастрофа. Тогава си партнира с Руши Видинлиев и по сценарий го пребива, тъй като именно Руши е виновен за смъртта на момченцето. Умишлено тази сцена е оставена да бъде заснета последна.

„Веднага приех да участвам във филма, но много пъти се изнервях по време на работния процес, като ни казваха „Стоп“ и пак трябваше да снимаме нови кадри“ – признава Сарафа.

Продуцентът на филма Борислав Чучков и режисьорът Лъчезар Аврамов обаче са много доволни от боксьора.

„Сарафа се оказа един роден талант за кино – коментира тогава продуцентът Борислав Чучков. – Нямаше как тази роля да бъде изиграна от актьор, затова решихме да потърсим спортист.“

След впечатляващата киноизява Сарафим Тодоров не е имал други покани за филми, но пък сега се учи на ча-ча-ча и румба, което е абсолютно нова територия за него.

Последни новини

- Реклама -