- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Северна Корея изстреля две ракети към Японско море

Северна Корея е извършила изпитания на две ракети днес, за които се предполага, че са били балистични, съобщи японската брегова охрана, предадоха световните агенции. Ракетите са били изстреляни по посока на Японско море и двете са паднали във водата.

Според японската обществена телевизия, позоваваща се на източници от японското министерство на отбраната, ракетите са паднали отвъд пределите на изключителната икономическа зона на Япония в Японско море. Бреговата охрана призовава плавателните съдове, намиращи се в района, в случай че намерят отломки от ракетите, да не се приближават до тях, а да се свържат незабавно с властите.

Комитетът на началниците на генералния щаб на южнокорейските сили поясни, че става дума за две изстреляни балистични ракети с малък обсег, съобщи Йонхап. Те са прелетели съответно на 350 и 650 километра, добави пък японското министерство на отбраната. Според него може да става дума за балистични ракети, способни на изменение на траекторията на полета. Сега властите и на Южна Корея и на Япония анализират данните от ракетното изпитание.

От началото на годината Северна Корея е извършила 20 ракетни изпитания.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини