20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Северна Корея повиши готовността за война (СНИМКИ)

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун инспектира вчера полевото обучение на войниците в голяма военна база в западната част на страната и нареди да се повиши готовността за война, съобщи севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Посещението на Ким в базата, чието местоположение не беше посочено, се осъществява след започналите в понеделник в Южна Корея годишни комбинирани военни учения на американски и южнокорейски сили. В тазгодишните маневри участват два пъти повече военнослужещи, отколкото миналата година.

Северна Корея тества подводна ядрена система в знак на протест

Ким заяви, че военните трябва „динамично да навлязат в нов период на засилване на военната подготовка в съответствие с изискванията, които налага съществуващата ситуация“, съобщи КЦТА.

Северна Корея обяви, че е тествала хиперзвукова ракета с твърдо гориво

„Армията ни трябва постоянно да повишава интензивността на настоящите военни учения, насочени към бързо подобряване на нейната боеспособност за привеждането й в пълна готовност за водене на война“, е заявил Ким пред войниците, цитиран от севернокорейската агенция.

КЦТА не уточнява дали Ким е споменал пряко ученията на американските и южнокорейските военни. Тя отбелязва, че ръководителят на страната е инспектирал войските, участващи в маневри в условия, симулиращи реална война.

Източник: БТА

Последни новини

- Реклама -