27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

„Шанел“ се раздели с наследничката на Лагерфелд

 

Творческият директор на „Шанел“ Виржини Виар напуска модната къща.

„Шанел“ потвърждава напускането на Виржини Виар като артистичен директор на модните колекции след петгодишно сътрудничество, по време на което тя успя да обнови правилата на марката, като същевременно зачиташе творческото наследство на „Шанел“, и почти тридесет години с нея“, се казва в изявление на „Шанел“.

Виар, която беше дългогодишен заместник на Карл Лагерфелд, пое поста на главен дизайнер на модната къща през 2019 г. след смъртта му.

В публикацията не се споменава потенциален наследник на Виар.

Главният изпълнителен директор на „Шанел“ Лина Наир отхвърли въпросите за евентуална смяна на дизайнера миналия месец, като отбеляза, че при Виар продажбите на прет-а-порте са се увеличили два и половина пъти от 2018 г. Тя каза, че Виар създава модели „много успешно за жени“.

Миналия месец компанията обяви, че планира да отвори още магазини в Китай, въпреки че продажбите на луксозните марки за първото тримесечие показаха контрастни резултати за този пазар.

„Шанел“, известна със своите костюми от туид, ватирани чанти и парфюма No. 5q е втората по големина модна марка в света след „Луи Вюитон“, притежавана от Ел Ве Ем Аш (LVMH). Модната къща е собственост на френските братята милиардери Ален и Жерар Вертемер.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини