- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Шарлийз Терон, на която й харесва да остарява

Шарлийз Терон е сред най-красивите и неустоими актриси в Холивуд, която може да се превъплъти във всякакви роли въпреки изящния си външен вид. И макар да е високо оценена и невероятно талантлива, и тя попадна под ударите на сексизма.
Неотдавна актрисата отбеляза 20 години от началото на суперуспешното си партньорство с Dior, което обаче обърна фокуса и към промяната в лицето й през годините. Това даде повод за коментари, че със сигурност се е възползвала от пластичната хирургия.

Последва остра реакция заради масовото възприемане, че мъжете остаряват като хубаво вино, а жените – като откъснати цветя. „Презирам тази теза. Презирам тези двойни стандарти спрямо мъжете и жените. С годините лицето ми се променя. И на мен това ми харесва. Това е част от остаряването и не възнамерявам да се боря с него. Това не означава, че съм станала жертва на пластичната хирургия. Това е нормален процес“, отговаря актрисата.

През живота си Терон е свикнала да води битки. От малка разбира, че приказките не съществуват. Родена е на 7 август 1975 г. в Бенони, Южна Африка. Израства във фермата на родителите си. Баща й, обаче, е алкохолик, който редовно посяга на майка й. Когато е на 15, една вечер напрежението ескалира и той отново я напада, като дори вади пистолет. Майката успява бързо да реагира и при самозащита го убива, но не е изправена пред съда, тъй като се е отбранявала.

След този трагичен епизод животът на майка и дъщеря не е никак лесен, а Шарлийз се убеждава сама колко силна може да бъде една жена. „Когато баща ми почина, останахме с куп дългове и никакви средства. Майка ми обаче се мобилизира и се справи. Не стана изведнъж, отне й пет години. Тя пое строителния бизнес на баща ми. Най-големият подарък, който съм получила от нея, е да видя как слага костюма и високите токчета и отива на среща на борда, където се сблъсква челно с осем мъже и само тя е жена. Въпреки това успяваше да движи всичко, а аз я гледах с отворена уста и си мислех, че искам да съм точно като нея“, разказва Терон.

Като малка тя расте с мисълта, че целият й живот ще премине в Южна Африка и ще работи като касиерка в супермаркет. Благодарение на майка си, получава шанса да мечтае. Тръгва на уроци по балет и китара, запалва се по филмите. Още на 16 Шарлийз започва да работи като модел и заминава за Европа. На 19 се мести в Лос Анджелис, за да стане актриса. Живее на мотел и разполага с ограничени финанси.

Един ден разбира колко е важно да си на точното място в точното време. Отива в банката, за да осребри чековете си, но касиерът отказва да го направи, тъй като единият чек е пратен от друг щат, а тя е чужденка. Вместо да се примири, Шарлийз започва да спори. В този момент в банката е мениджърът на Джон Хърт и Рене Русо – Джон Кросби. Толкова е впечатлен от младото момиче, че й помага с осребряването и й дава своя визитка.

Две години по-късно Терон изгрява с първата си по-голяма роля в „Два дни в долината“, а през 1997-а прави истинския си пробив с „Адвокат на дявола“. Останалото е история, в която влизат филми като „Атомна блондинка“, „Бързи и яростни“, „Снежанка и ловецът“, „Лудия Макс: Пътят на яростта“, „Тъли“, „Месец любов“, „Италианска афера“ и „Чудовище“, за който получава „Оскар“.

Това, с което Шарлийз винаги е впечатлявала, е готовността й напълно да се отдава на ролите. Няма никакви притеснения сама да прави каскадите в екшън филмите, независимо колко здравословни проблеми и болки й коства това. Случвало се е да чупи зъби, да се подлага на различни операции заради травми, нанесени по време на снимачния процес. Поставя работата си над суетата. Още с „Чудовище“, за който качва 18 килограма, показва, че е способна на всякакви трансформации. Последната такава беше заради филма „Тъли“ от 2018 г., когато наддаде с над 20 килограма. Признава, обаче, е това е бил изключително тежък период, който повече не би си причинила. За да напълнее, ставала дори през нощта с аларма да яде. А впоследствие свалянето на килограмите се превърнало в жестока битка, която й отнела повече от година. „Захарта ме вкара в жестока депресия. Бях болна. Този път наистина се отрази на здравето ми“, споделя Шарлийз, която вече се е научила да не поставя кариерата пред себе си.

Синът й се представя за момиче
Личният живот на Шарлийз е също толкова шарен. Тя никога не се е омъжвала, но не може да се оплаче от липса на мъжко присъствие и внимание. Първата й публична връзка е с актьора Крейг Биерко, с когото се среща от 1995 до 1997 г. След това три години излиза с певеца Стефан Дженкинс, а когато се разделя с него, свързва с живота си с ирландския актьор Стюарт Таунсенд. Срещат се на снимачната площадка на „В капан“. Девет години са двойка и дори планират сватба, но през 2009 г. се разделят. В края на 2013 г. Шарлийз отново се влюбва – в своя приятел Шон Пен. Връзката им беше постоянно следена от медиите, отново се говореше за сватба, но през юни 2015 г. всичко приключи. Преди няколко месеца актрисата беше снимана под ръка с Алекс Димитриевич.

През 2012 г. Шарлийз осинови момченце на име Джаксън, а три години след това и момиченце. През 2019 г. тя разкри, че синът й се самоидентифицира като момиче. „Да и аз мислех, че е момче. Докато ме погледна, когато беше на три години, и каза: „Аз не съм момче!“. Имам две красиви дъщери, които, както всеки родител, искам да защитя и да видя да процъфтяват. Моята работа като родител е да ги обичам и да се уверя, че имат всичко необходимо, за да бъдат това, което искат да бъдат“, защити детето си Терон.

 

- Реклама -

Последни новини