- Реклама -

- Реклама -

13.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Шефът на ДАНС проговори за скандала с машините

В парламентарната комисия за контрол на службите бе изслушан председателят на ДАНС Пламен Тончев. Той трябваше да даде обяснения кой е разпоредил изготвянето на доклада, според който на 25 октомври заместник-министърът на електронното управление е извършил ново генериране на хешкод в машините за гласуване, заснел го е с телефон и го е свалил на флашка, съобщи БНТ.

След края на заседанието Тончев и шефът на комисията Бойко Рашков отказаха коментар. От ПП-ДБ бяха лаконични. Критики отправиха от Възраждане и ИТН. Шефът на ДАНС отказа всякакъв коментар преди и след изслушването с аргумента, че заседанието е било засекретено.

„Много ви моля. Информацията е предоставена в комисията като цялост“, каза той пред медиите.

От ПП-ДБ разкритикуваха ДАНС и защитиха действията на зам.-министър Стойнов.

„Това, което се случи, повлия и върху доверието по отношение на машините и не трябваше да се случва, каза Иво Мирчев. По думите му има проблеми в самата ДАНС по отношение на възлагането и изпълнението на определени задачи. Той обясни, че само това могат да кажат, тъй като заседанието е било закрито.

Според „Възраждане“ днешното изслушване е било напълно безсмислено.

От ИТН бяха по-критични в оценката си.

„Бесен съм от това, което се случи, защото ИТН е партията, която поиска и се пребори машините да бъдат включени в изборния процес, заяви Ивайло Вълчев от ИТН.

По думите му при всяко действие, което хвърля сянка, той го приема като нещо недопустимо. Опитът на председателя на комисията Бойко Рашков да хвърли повече светлина върху днешното изслушване, остана неуспешен.

От ГЕРБ, БСП и ДПС също отказаха коментар.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -