13.9 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.

Шефът на „Пирогов“ отново ще се кандидатира

Директорът на “Пирогов” д-р Валентин Димитров сподели, че е получил голяма подкрепа от персонала на болницата и отново ще се кандидатира за поста.

“Дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание“, каза пред БНТ директорът на болницата.

Д-р Димитров уточни, че го нарича „състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират. Това е конкурс”, допълни още лекарят.

По думите му ситуацията в “Пирогов” в момента е спокойна, а болницата се развива по правилния начин. “Излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу „Пирогов“ и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят и само с документи и с факти“, каза шефът на „Пирогов“.

Димитров споделя, че не е усещал политически натиск, тъй като не членува в нито една партия или организация. “Като мислене съм десен човек. Аз не го крия. Ако бях политическо лице бих заподозрял политически натиск“. Но е категоричен, че е получил политическа подкрепа и то без да я търси. Това определено е лакаскало егото и самочувствието му. Според Димитров тази подкрепа е получена, защото е оценено развитието на болницата и в каква пососка върви.

Шефът на „Пирогов“ беше категоричен и за това, че е политически неутрален. „Няма да ме видите в нито една листа. Няма да ме видите на нито един митинг. Няма да ме чуете да прокламирам „гласувайте за този или за онзи“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img