20.1 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Шефката на Агенция „Митници: Аз съм първата жертва на новото КОНПИ

„Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам“.
Това заяви пред журналисти директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова след акцията на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Комисията за противодействие на корупцията.

Тя не уточни дали е задържана и заедно с адвоката си се качиха в автомобил на МВР.

Нейният адвокат Аделина Натина заяви, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по неотложност. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов. По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се.

На излизане от сградата на Агенция „Митници“ Банкова коментира, че не познава сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и откакто е на поста се бори с контрабандата.

„(Паскал – бел.ред.) аз всячески го разбивам – махнала съм всички служители и това е факт и няма да позволя да върви контрабанда. Ако това е проблемът на държавата – да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава“, коментира Банкова.

От думите ѝ стана ясно още, че докато е била на работа в ДАНС, тя е била в лоши отношения с председателя на агенцията за национална сигурност Пламен Тончев и затова е напуснала.

„Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да че изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема – когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС“, заяви Банкова.

Тя не изключи в случващото се да е намесена политика.

„Твърде вероятно е, но тук е момента да кажа, че не знам защо нещата опират само до господин Асен Василев. Може би на всички прави впечатление, че дори международната общност се възмущава от случващото се.

Както знаете, в момента на Капитан Андреево има служители на САЩ и това е изцяло по моя инициатива и по тяхна партньорска инициатива, защото това е единственият начин. Ето – аз съм първата им жертва – на новото КОНПИ, но няма да се предам“, категорична беше Банкова.

 

Последни новини

- Реклама -