- Реклама -

- Реклама -

-0.9 C
София
събота, 9 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Шокиращи самопризнания на убиеца на намерената в куфар Евгения

Обвиненият за убитата и намерена в куфар Евгения направи самопризнания пред съда, съобщава БНТ. До момента бившият съпруг на жертвата Орлин Владимиров не беше говорил пред магистратите.

Обвиненият за убитата и намерена в куфар Евгения направи самопризнания пред съда. До момента той не беше говорил пред магистратите. Според разказа му Евгения е ударила Орлин по главата. След това тя се обърнала към кухненския плот, взела чаша, а Орлин се дръпнал, предаде Нова.

„Пуснах я, тя се обърна към масата, взе чаша. Хванах нейната дясна ръка, с моята лява ръка. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, двамата паднахме, тя се удари в ръба на шкафа, тогава осъзнах какво става.

Видях, че тя е безжизнена, видях че има кръв по ръба на шкафа, тогава разбрах, че съм я убил. Започнах да си представям как детето ще се върне от училище и ще види майка си. Започнах да чистя с един моп. Чистих с тениската си, не исках синът ни да разбере за случилото се. Не знам дали съм изчистил всичко“, каза Орлин Владимиров, обвиняемият за убийството на Евгения.

Владимиров отказа да отговори на въпросите на съда. А малко преди процеса близки на убитата се събраха на протест. Признанието няма да докара по-лека присъда на Орлин, тъй като делото не бе гледано по съкратеното съдебно следствие. При него човек може да получи до една трета по-малко наказание, но това не е задължително, а е по преценка на съда. Засега не е ясно дали баща му Пламен Владимиров ще дава обяснения. Очакват се пледоарите на адвокатите и прокуратурата. След това Пламен и Орлин ще имат право на последна дума. След нея съдът ще се произнесе с присъда.

Финалът на делото идва 3 години след убийството на Евгения, която изчезна през октомври 2020 година. Впоследствие се оказа, че е била убита, а съпругът й Орлин е подал заблуждаващ сигнал за издирването й. Тялото й бе открито в куфар.

Близките на убитата по жесток начин Евгения Владимирова протестираха днес пред съда в София. Причината да се съберем тук е това, че искаме доживотна присъда без право на замяна за двамата убийци. Защото за мен и бащата е убиец, той му е дал сила. Сутринта, преди да я убият, са ходили да гледат къде да изхвърлят тялото. Има доказателствени материали, които не знам дали седят и ще ги вземат предвид. Подкрепете ни. Това е едно жестоко убийство, всички имате деца, всички имате момичета, оказва се, че няма да знаеш на кой си даваш детето, каза за Нова нюз майката на Евгения Капка Чорбанова.

Това е една брутално убийство, защото това не е убийство по немарливост, не е по невнимание. Това е едно планирано убийство, в което един баща съвсем съзнателно лишава детето си цял живот от майка. Аз лично имам дете и не мога да си представя какво е да нямаш правото да кажеш думата мамо, заяви друга жена от протеста.

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -