17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Синът на Чарли Чаплин ще се срещне с български артисти

Синът на кино легендата Чарли Чаплин ще се срещне с български студенти от Консерваторията на професор Елена Дикова и актьори от Пловдивския театър по време на гастрола му в България със спектакъла Chaplin Pianissimo.

Спектакълът започва на 10 юни в зала „България“, ще премине през 12 юни в Пловдивския театър и ще завърши на 15 юни във Фестивалния комплекс във Варна в рамките на МТФ „Варненско лято“.

Юджийн Чаплин и световноизвестните пианисти Жан-Паскал Бентюс и професора от консерваторията De Musique de Paris Силвен Моризе ще обменят опит с младите музиканти.

Юджийн Чаплин ще бъде гост на творческия състав на театъра в Пловдив и ще разкаже любопитни факти за живота на своя баща. Той има опит като актьор и режисьор, но голямата му страст е музиката.

„Исках да стана рок музикант, дори се пробвах с приятели да имаме група, но не се получи. Компенсирах липсата на музикална кариера с работа в звукозаписното студио в Монтрьо. Участвах в създаването на станали вече класически албуми на Куин и Дейвид Боуи. Музиката се оказа голямата ми любов. Затова създадох Chaplin Pianissimo, защото исках да разкажа за баща ми през един позабравен аспект на неговото културно наследство – музиката. Той е композирал музика за всичките си филми. Трудно е да кажа кой саундтрак ми е любим, но може би на филма „Хлапето“. Ще го чуете на концертите в България”, споделя Юджийн Чаплин.

Той обещава и среща с част от публиката след концертите. За закупилите билети от по-висок клас ще има и ВИП място за среща с музикантите и изненада подарък от Юджийн.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини