19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Скандал! Терзиев нямал време да маркира паркоместа за хората с увреждания

Нелепи обяснения за заличени места за хора с увреждания се чуха от общината. “Васил Терзиев нямал време да маркира паркоместа за хората с увреждания на бул. „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“, съобщиха от Столична община. Това е поредният скандал, при който стана ясно, че с новата организация на движение в центъра общината е заличила и 30 инвалидни паркоместа.

Още по-потресаващо е, че са премахнати и паркоместата за хора с увреждания пред Първа градска болница. Всякакви оправдания тук са нелепи и скандалът е огромен. Отделен е въпросът за паркоместа за хора с инвалидни колички, които живеят на тези улици. Техните места също ги няма. Големият проблем е, че не могат и да ги върнат.
Съгласно наредбата за организация на движението общината е длъжна да осигури едно паркомясто до жилището на гражданин с увреждания. Сега това вече е напълно невъзможно.

Настоявам веднага Терзиев да покаже „законния“ си проект и да видим колко места за хора с увреждания са предвидени в него. Има ли ги поне на хартия, намалени ли са или изобщо са изчезнали?

И докато хора в инвалидни колички обясняват за изчезналите паркоместа на бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Фр. Нансен“, Терзиев пуска снимка как работници плевят тревички. Нагледен пример за приоритетите на „Промяната“ и неспособността им да управляват и носят отговорност.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини