25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Скандал! Защо готвач картографира гробищата в Банкя за 100 бона

„От вчера имаме информация от граждани за поредния проблем в гробищата. Един много известен шеф-готвач, телевизионна звезда, се оказа, че е получил 100 000 лв., за да картографира и дигитализира гробищата в Банкя, при положение че имаме общинска фирма, която се занимава с това и струва десетки пъти по-малко“. Това заяви пред бТВ кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

„Човекът може освен готвач да бъде и много добър дигитализатор на гробища. Проблемът е друг – по закон имате право пряко да харчите до 50 000 лв., след което се прави конкурс. В случая в един и същи ден с една и съща фирма на този шеф-готвач са сключени два договора за сходен предмет – дигитализация и картографиране – два пъти по 50 000, даже са над 110 000 лв. Ние, разбира се, ще сезираме прокуратурата, но това намалява коефициента на полезно действие“, допълни Георгиев.

Той не посочи името на въпросния шеф-готвач и каза, че кметът на София може да разкаже.

По думите на Георгиев това е втори скандал с гробищата в Банкя. Георгиев разказа и за още един скандал, който нарече „Двамата братя и златните гробища“.

„Един началник в гробищата е дал на фирма на брат си и на баща си 50 000 лв. за наем на багерче. Говоря за багерчето на Промяната, което явно е единственото. Сезирах кмета и му казах, че трябва незабавно да вземе мерки и нищо друго не се случва. Обяснението беше, че кметът стои зад екипа си, след което излезе шефът на гробищата и каза „да, аз съм си го привлякъл този човек за дясна ръка и не виждам нищо проблемно в това, че е дал на фирма на баща си, брат си и сина си“. Това бяха 50 000 лв. за наема на багерчето на промяната“, твърди кандидатът за депутат.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини