11.4 C
София
събота, 25 май 2024 г.

Скандалът продължава! Какво е получила Лена за фалшивия подпис

С изявленията си Кирил Петков цели да нанесе удар, да омаловажи и внуши съмнение в ролята и смисъла на неправителствения сектор въобще. Това е и целенасочена атака върху НПО сектора в сферата на опазването и грижата за околната среда, върху НПО сектора, подкрепящ борбата с корупцията и измамите и не на последно място – върху неправителствения и държавен сектор, свързан по един или друг начин, от едната или от другата страна, с правовия ред в държавата. Това заявиха от неправителствената организация „Да запазим Корал“.

„В частност, именно членуването на Кирил Петков в Сдружение „Да запазим Корал“, беше единствената платформа и трамплин, от която започна политическата му кариера. От това „някакво зелено“ НПО стартираха политическата си кариера и много други представители на тази власт. „Да запазим Корал“ легитимира единствените граждански позиции, които някога е заемал публично бъдещият премиер и политически лидер на ПП“, допълниха от организацията в изявление.

И добавиха, че реакцията им за фалшифицираните подписи е дошла веднага, след като са се сдобили с информация за тях.

„Нашата реакция за подаване на информацията за съставянето на документите с невярна информация и фалшифицирани подписи настъпи веднага, след като стана възможно да се сдобием с тях, а именно през пролетта на 2023 г., защото дотогава те не бяха публично налични на сайта на Агенцията по вписванията по неясни за нас причини. Отказът ни да реагираме по закон и да информираме държавните институции за подобно престъпление просто би ни направил съучастници в него, което не е допустимо за нас и нашата организация“, коментираха от „Да запазим Корал“.

Финансите на сдружението

„С интерес следим постоянното натрапване от страна на Кирил Петков за това дали и колко финанси има сдружението. Непристойните квалификации спрямо нашето сдружение и негови членове, тиражирани от Петков и последователите му в публичното пространство са една неетична изпреварваща защитна стратегия. Отчаян опит да бъде омаловажена ролята на адвокат Лена Бориславова, която е създала и използвала неистинско пълномощно с невярно съдържание от името на председателя на Сдружението и с него е съставила още ред фалшиви документи, с които да обслужи Кирил Петков и самата себе си впоследствие. Защитната теза би била, че нарушението е маловажно, защото няма настъпили финансови вреди. Това категорично не е отговаря на истината, защото финансите на сдружението не са нарушени, но определено с документната измама е осъществено материално облагодетелстване от страна на Кирил Петков като министър и министър-председател и на самата Лена Бориславова, като бенефициент на изключително изгоден договор за 15 000 лв. на месец, осигурен от Петков с държавната банка ББР. Това е за сметка на държавния бюджет и представлява определено голям материален интерес, без да имаме предвид допълнителните облаги, осигурени от позиционирането в най-висшите нива на държавната власт“ твърдят още от неправителствената организация и уточняват: „За последното ще трябва да се произнесат съответните институции, след цялостно проучване, анализиране и разследване на действията на Петков като министър и премиер“.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img