20.2 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Слагат таван на поправителните изпити за взимане на книжка

„Когато се явяваш безкрай на изпитите, очевидно има проблем при подготовката“.

Това заявил служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на участието си в дискусия, посветена на безопасността на движението по пътищата.

Министър обясни, че подготвяната промяна за таван на изпитите предвижда кандидатите да изкарат шофьорска книжка да се явяват максимум четири пъти за шест месеца. Ако и четвъртият път е неуспешен, се връщаш в началото на обучението, посочи министърът.

„Стараем се да облекчим административната тежест, основно към учебните центрове и да преминем към дигитализация. Отпадат хартиените учебни картони и дневници. Ще бъде изградена електронна система, която ще съхранява цялата документация“, обясни още Георги Гвоздейков.

Министърът посочи, че ще бъдат затегнати и мерките при проверката на техническата изправност на автомобилите. Той обясни, че данните от всеки измервателен уред ще бъдат предавани в реално време в автомобилната администрация, за да може технически неизправни автомобили да не могат да минават преглед.

Дискусията е част от кампанията „Карай умно – стигни жив!“ на медийната платформа „24 часа“, а събитието се провежда в Националния пресклуб на БТА в София. 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини