27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Слави Трифонов пак бяга от парламента


Слави Трифонов за пореден път ще се откаже от парламента, ако партията му „Има такъв народ“ прескочи бариерата от 4%. Това трескаво се обсъжда от депутатите му, които са най-малката парламентарна група в 49-ото народно събрание, научи „Филтър“. На изборите през април миналата година Дългия водеше две листи на „Има такъв народ“ – в Благоевград и в Стара Загора. После се отказа от депутатското място и пусна тези зад него. Тогава здравословното състояние на Трифонов се влошаваше. Година по-късно вече е много по-добре след иновативно лечение и дори се срещна с избиратели в Пловдив, въпреки че не е кандидат от листата там. Този път Трифонов води в други избирателни райони – родния си Плевен и 25 МИР, където ще се бори с Васил Божков, Бойко Борисов, Ицо Хазарта, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов, Ваня Григорова.

Въпреки по-доброто си здравословно състояние лидерът на партията не планира срещи в избирателните си райони и няма намерение да натиска копчето в пленарната зала. Славата на Слави още му носи гласове и точно по тази причина е водач на две листи, казват в парламента. Всички там отчитат, че опозиционното поведение им носи допълнителна подкрепа, и са сигурни, че отново ще влязат в Народното събрание, макар и отново като най-малката парламентарна група. А в нея почти сигурен участник е позабравената Христинка Иванова. Това е същата дама, заради която сега е подсъдим лидерът на партия МЕЧ Радостин Василев. Той също беше част от „Има такъв народ“, но през 2022 година се отцепи заедно с още няколко депутати. Те го обявиха на брифинг, на който трябваше да присъства и Христинка Иванова, но тя се отказала в последния момент и записала разговорите си с Василев. Делото срещу него е за принуда към нея да се отцепи от ИТН и още е висящо в съда. Така Христинка Иванова остана в партията на Слави Трифонов, за което сега е възнаградена с трето място в Плевен. Водачът Слави Трифонов със сигурност ще се откаже от мястото си в Народното събрание. Втори е пенсионираният полковник от армията Александър Александров, но той е водач и в Добрич, където Трифонов има много фенове. Ако избере да влезе оттам, в парламента ще се намърда третият в листата, а това е Христинка Иванова.

По делото срещу Радостин Василев бяха разпитани много свидетели, включително и пострадалата Иванова. Там стана ясно, че е била в апартамента на Радостин Василев. Дошъл и Кирил Петков, който тогава търсеше мнозинство в парламента, за да запази правителството си. След този случай Радостин Василев влезе в „Продължаваме промяната“ като награда за усилията, които е положил, но скоро след това напусна, като преди това разобличи Кирил Петков и Асен Василев с прословутия запис от националното им съвещание, на което чертаеха планове как да превземат властта. Така две години след събитията от 2022 г. Радостин Василев няма никакви шансове според социолозите да влезе в парламента с новата си партия, но Христинка Иванова от Долни Дъбник, с която са върли врагове, е пред завръщане на голямата сцена в политиката.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини