16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

След 8 години Ердоган пак се среща с лидера на опозицията

Йозгюр Йозел (вляво) и Тайип Ердоган се ръкуват по време на приема на 23 април, организиран по случай 104-годишнината от откриването на Великото национално събрание на Турция/Снимка: Анадолска агенция

Първата от осем години насам среща на турския президент и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган с председателя на най-голямата опозиционна сила в страната Йозгюр Йозел ще се състои днес в Анкара в централата на ПСР, предаде турската частна телевизия НТВ.

Срещата между президента Ердоган и председателя на HPП Йозел ще започне в 16.00 ч., а основната точка в дневния ред на дългоочаквания разговор ще бъде работата по новата конституция. Това ще бъде първата среща между председателите на двете най-големи политически сили в страната от 2016 г.

Процесът, който ще събере президента Ердоган и Йозел, започна с телефонен разговор, в който опозиционният лидер поздрави Ердоган по случай Курбан байрам. Двамата разговаряха за кратко по време на приема на 23 април, организиран по случай 104-годишнината от откриването на Великото национално събрание на Турция.

Основната точка в дневния ред на днешната среща, която ще се проведе в централата на ПСР, е новата конституция. Очаква се да бъде поставен също въпросът за увеличаване на източниците на приходи на местните власти, които са в затруднено положение заради задлъжнялост. Проектите на общините, които очакват одобрение от централното правителство, разходите за живот, пенсиите и учителските назначения ще бъдат други теми в дневния ред.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img