13.5 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

След фейсбук подигравки Столичната община маха златната арка


След като златната арка инсталирана пред храма „Св. Александър Невски“ беше залята с лавина от подигравки във Фейсбук, Столичната община реши да я премахне.

Преди да бъде взето решението за премахване на арките, изчезна и червеният килим под тях.

От пресцентъра на общината обясняват, че арките са част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада.

„Тя (арката, обединяваща три елемента – бел. ред.) е и част от цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото „Светлината в нас“, пишат от Столичната община, цитирани от БТА.

Оттам допълват, че концепцията е включвала цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти.

Дизайнът на странната инсталация, предизвикала многобройни критики в социалните мрежи, е дело на екип от градски артисти, обявени във фейсбук събитието за старт на кампанията. Първоначалният замисъл за присъствието на арката е тя да „привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта – пешеходната зона и осветения храм“.

За поставянето ѝ са взети необходимите разрешителни и съгласувателни процедури, които регулират дейността на общината към момента.

Последни новини

- Реклама -