31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

След разкритията за Брендо: Рашков зае отбранителна позиция, Лена му приглася

Днес, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов разкри, че Евелин Банев – Брендо е влязъл в България със самолет през пролетта на 2022 година. По данни на министъра службите са знаели за самолета, а тогавашният министър на вътрешните работи Бойко Раков е бил уведомен.

Бойко Рашков побърза и да отговори на коментарите Калин Стоянов:

„Сега тук се твърдят смешки и вицове как органите на МВР, лошо ръководени от тогавашното политическо ръководство, не са взели мерки“, коментира Бойко Рашков.

Бойко Рашков заяви, че „реакцията тогава е била координирана с Министерството на отбраната и станало ясно, че заради лошото време ВВС могат само да наблюдават самолета дали няма да извърши вражески действия“. А той бил открит ден по-късно изоставен, без следа от пътувалите в него.

„А не сега тук да ни се представят като някакво Шерлок-Холмсовци, които са открили кой знае какво и не чухме изобщо бил ли е Брендо в самолета, кацнал юни месец 2022 година или не е бил в тоя самолет“, коментира Рашков.

Лена Бориславова допълни, че тази седмица Банев и МВР взаимно са се изненадали.

„Какви бяха стъпките на МВР в тази седмица да установи защо това е допуснато и какво ще се предприеме занапред, за да се прекрати практиката на взаимната изненада?“, попита Лена Бориславова.

„Г-жо Бориславова, може би нямаше да се налага да водим това разследване в продължение на две години, ако тогава времето беше хубаво. И имаше някаква реакция. Две години“, отвърна Калин Стоянов.

„МВР има ли информация за реалните мотиви на Ивелин Банев, който за Лена Бориславова е „просто Брендо“, да влезе със самолет в България и след това да се предаде точно сега?“, попита Тошко Йорданов.

„Предполагам, че този човек по някакъв начин започва да усеща, че обрачът покрай него се затяга. Това е лично мое предположение, навръзвайки фактите и това, което знам по разработките, което процесуално дори е скрепено“, обобщи Калин Стоянов, служебен министър на вътрешните работи.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини