15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Сложиха на тезгяха петзвезден хотел на Свети Влас

Един от знаковите хотели по родното Черноморие отново е сложен на тезгяха. 5-звездният хотел „Зорница Сендс“ в Свети Влас отново е изваден на публична продан от частния съдебен изпълнител Ивелина Божилова, става ясно от сайта на ЧСИ.

Цената, от която ще започне наддаването, е 16 682 400 лева. Точно година по-рано бе направен първи опит за продажба на хотела, тогава за него искаха 16 901 млн. лева. Взискатели по делото са Община Несебър, ТД на НАП-Бургас и Първа инвестиционна банка.

„Зорница Сендс“ е собственост на „Хелт енд Спа холидейс“ ЕООД, което се свързва със столичния бизнесмен Георги Георгиев, пише Флагман. Георги Георгиев е известен в публичното пространство с това, че направи впечатляващ бизнес по времето на управлението на Тройната коалиция (2005-2009), а чрез „Пиринска туристическа компания“ реализира няколко мащабни проекта. Според запознати с контактите му, той е свързан с кръгове най-вече около БСП, която по онова време беше първа политическа сила. Чрез дъщерна фирма на това дружество Георгиев построи и стопанисва „Зорница Сендс“.

Хотелът притежава и пречиствателна станция, за която ще се наддава отделно. Стартовата цена е 348 800 лева.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img