11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Служебният кабинет полага клетва утре

Снимка: БТА

Народното събрание ще заседава извънредно утре на 9 април. Заседанието ще започне в 09.00 часа, а в дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента на Република България.

В петък номинираният за служебен премиер Димитър Главчев представи състав на проектокабинет на среща с всички парламентарно представени партии, с изключение на БСП, които отказаха да присъстват. Някои от номинациите за министри предизвикаха негодуванието на ПП-ДБ – тази на Калин Стоянов за вътрешен, на Мария Павлова като правосъден и Валентин Мундров за министър на електронното управление.

Главчев обяви кабинета! Калин Стоянов остава в МВР, ПП-ДБ се обидиха

Димитър Главчев е първият служебен министър-председател, избран според шестата поправка на Конституцията. Той е магистър по международни икономически отношения и по счетоводна отчетност. Дипломиран експерт-счетоводител, регистриран одитор в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Депутат от партия ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-то до 46-то Народно събрание. През 2017 г. Главчев подаде оставка като председател на парламента. През юли 2023 г. беше изб

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img