15.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Служител на ДАИ свали номерата на репатрак, вдигнал колата му

„Паяк” вдигна колата на служител на ДАИ в Пловдив, която била паркирана неправилно. Ядосан от този факт, инспекторът свалил номерата на репатрака и отнел шофьорската книжка на работника в общинското предприятие „Паркиране и репатриране“.

Общината ще обжалва съставения акт. Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ започна вътрешна проверка за това дали инспекторът е злоупотребил със служебното си положение.

„Вдигнатата кола беше паркирана неправомерно – на пътен знак „Забранено спирането”, който беше с допълнителен знак „Вдигане от паяк”. Нарушението беше констатирано от полицая, който е заедно с екипа ни”, каза шофьорът на репатрака Димитър Стоянов.

Служителят на ДАИ си взел колата със скандал от наказателния паркинг.

„Мои служители ми се обадиха малко след 11 часа. Казаха ми, че се извършва проверка на нашия репатрак от служители на ДАИ. Разбрах, че тя е започнала от служител на ДАИ, чиято кола била вдигната”, заяви директорът на ОП „Паркиране и репатриране“- Пловдив Нъшан Деркалестаниан.

„Той обиждаше моите служители. Малко по-късно спря репатрака ни на метри от наказателния паркинг с палка на МВР”, посочи Деркалестаниан относно инспектора от ДАИ.

„Ще обжалваме и акта, и принудителната мярка. Пак повтарям –  това е превишаване на правата на въпросния служител“, категоричен е Деркалестаниан, който подчерта, че иска служителят да ДАИ да „си понесе наказателната отговорност“.

От Министерството на транспорта съобщиха, че вече е разпоредена вътрешна проверка в ДАИ – Пловдив, като подчертаха, че общинското предприятие няма лиценз за превоз на товари и в тази насока също тече проверка.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img