- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Сменят шефовете на „Фонд затворно дело“

Министърът на правосъдието Атанас Славов

Предстои смяна на управителния съвет на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“, съобщи министърът на правосъдието Атанас Славов по време на парламентарен контрол. Той добави, че предстои и преструктуриране на предприятието в следващите месеци.

Думите на министъра са в отговор на въпрос за открита процедура на договаряне без предварително обявление, с предмет „Доставка на храни и напитки на едро за лавки и бюфети в местата за лишаване от свобода при Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ по четири обособени позиции“ за общо над 43 млн. лева.

Славов посочи, че Министерството на правосъдието е поискало от Агенцията за държавна финансова инспекция да упражни външен контрол, да бъде извършена инспекция и ще се предприемат действия по отношение на сключените договори по обществената поръчка в съответствие с направените препоръки.

Министърът добави, че неколкократно ведомството е обръщало внимание на ръководството на „Фонд затворно дело“ по отношение процедурите по възлагане на обществени поръчки и са давани указания, като част от тях са спазени, а други не са.

- Реклама -

Последни новини