14.1 C
София
вторник, 21 май 2024 г.

Социолог: ГЕРБ искат да сменят Асен Василев, това е проблемът

Каква е истинската причина за липсата на консенсус между преговарящите за нов кабинет ГЕРБ и ПП-ДБ? Има ли двойно дъно в тези преговори и какво да се прави?

Не мисля, че текстовете за регулаторите са проблем, проблем са министрите. ГЕРБ искат да сменят Асен Василев сега, или поне след година. Това коментира социологът Румяна Коларова по Нова телевизия за споразумението за управление, което ГЕРБ и ПП-ДБ все още не са подписали.

Според нея е редно да има споразумение. „Ако то се подпише с дълъг срок, основното е в него да се разпише как се сменят министри. Това е първото нещо, което трябва да се направи“, категорична бе тя.

„Първата и основна нагласа на ПП бе ГЕРБ да отстъпи от властта и да не взема нищо. Това го видяхме вчера и на самата им пресконференция, беше неприятно. Кирил Петков изброи седем министерства, които са готови да дадат, а Асен Василев каза в следващата реплика, че са готови само за ротация на премиера и вицепремиера“, напомни тя.

„Логиката е разговорите да продължат. За мен не е изненада това, което стана вчера. Нежеланието на ГЕРБ да се ангажират с реформи личи от много отдавна. В петък Борисов каза, че ако в понеделник не дадат пълна папка, отиваме на избори. Беше много сърдит, не стана ясно на кого“, коментира пък журналистът Асен Григоров.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img