19.7 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Социолози със страшна прогноза за една от партиите: Разочарованието е на всички ниви

До изборите 2 в 1 остават точно две седмици, но една от политическите партии предизвика гнева на избирателите си. Голяма част от привържениците на „Продължаваме промяната“ са решили или да гласуват за друга партия или да не подкрепят нито една.

Това посочиха социолозите Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“ и Добромир Живков от „Маркет ЛИНКС“ в БТВ.

„Имаме шести избори за по-малко от три години. Ако през 2021-2022 г. в общественото мнение доминираше надежда, гняв, желание за промяна, сега доминира разочарованието“, коментира Димитрова.

По думите ѝ разочарованието е на всички ниви – на избиратели от партиите и на партии от партньори.

Пети запис на ПП-ДБ: Скандални изказвания на Атанасов и Христо Иванов

„Все още има хора, които не са решили за кого ще гласуват, има хора, което се колебаят. Но разочарованието от това, което се случи, доминира и води към два основни процеса – единият е протестен вот, който се изразява или в оставане вкъщи, или в разпиляване на вота в други партии“, допълни Димитрова.

Социологът обяви още, че изследване на „Алфа Рисърч“ в началото на кампанията е показвало, че най-много хора биха гласували с „не подкрепям никого“ от бившите избиратели на ПП-ДБ.

Скандален запис: Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков говорят за незаконен партиен кеш!

Това потвърждават и изследванията на „Маркет ЛИНКС“, обяви Добромир Живков.

„Процентите, които ПП-ДБ губят спрямо предходните избори, засега остават в категорията на нерешилите за кого ще гласуват. Според нашите анализ в тази категория е най-съществен делът на гласувалите за ПП-ДБ. Те вероятно ще решат последната седмица, може и в последните два дни“, уточни социологът.

Кирил Петков е представил фалшиви документи и в БНБ

Според него част от протестния вот, както и в предходни избори, ще премине в подкрепа за партия „Възраждане“.

„Тази партия отчасти избират хората, което не са удовлетворени от другите политически формации, за да покажат това свое неудовлетворение“, уточни Живков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини