12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Софийската областна администрация заплашва да спре работа

Недоволство от „обидното увеличение на основните месечни заплати“, приети на 3 април от правителството, изразиха служителите и работниците в Областна администрация на област София.

Техните очаквания са заплатите им да отговарят на средната работна заплата за столицата, която по данни на Националния статистически институт е 2 999 лв.

Преговорите ще бъдат водени в максимален срок от 14 дни, считано от получаване на исканията. Това заявяват от областната администрация в съобщение до медиите. Те предупреждават, че ако не се стигне до общо решение в близките две седмици, ще се пристъпи към безсрочна ефективна стачка. Тя ще се състои в преминаване на работа от 9 до 11 ч. В останалото време ще се спира работа изцяло. Това се отнася до обслужване на граждани, регистриране на преписки и документи. Същото важи за процесуалното представителство по делата, възложени на Областния управител на област София като пълномощник на министъра на регионалното развитие и благоустройството и организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за народни представители за Народно събрание и за членове на Европейския парламент от Република България.

Стачните действия ще започнат веднага след изтичане на изискуемия 7-дневен срок от уведомлението.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img