13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

София е блокирана! Земеделците настояват за оставката на министъра

Напрежение в столицата, свързано отново с протестите на земеделците. 26 земеделски организации блокираха площада пред Министерския съвет. Основното искане на организаторите е за оставката на министър Вътев. „Оставка Вътев“, гласят надписите на част от транспарантите, които носят протестиращите.

Те обявиха, че подписаното споразумение вчера, 12 февруари, не е било пълно. Освен това настояват и за отваряне на Стратегическия план и вдигане на тавана на субсидиране. Разделението в сектора продължава, въпреки подписаното споразумение на Аграрната камара и зърнопроизводителите с властта.

Протестиращите обвиняват и колегите им от бранша, че са водили преговорите без прозрачност и без да бъдат изпълнени исканията им.

Вчера стана ясно, че в сектора се оформя и трети фланг – около сдружение „Обединените земеделски производители“, които се срещнаха със земеделския министър.

Те заявиха, че се подготвя второ споразумение с властта, подчертаха, че не искат оставката на министъра и бяха категорични, че ако не им бъдат изпълнени исканията, са готови след дни и на блокада на границата с Гърция.

Последни новини

- Реклама -