- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

София е кандидат за световна столица на книгата на ЮНЕСКО

София е кандидат за световна столица на книгата на ЮНЕСКО. В тази инициатива са обединили усилия Асоциация „Българска книга“ (АБК) и Столичният общински съвет съвместно с Министерството на културата. Това бе обявено днес, на официалното откриване на 11-ото издание на „Алея на книгата“ в София. 

Съвместната инициатива за кандидатурата беше обявена от председателя на управителния съвет на АБК Десислава Алексиева. Тя и министър-председателят акад. Николай Денков дадоха старт на станалата вече традиционна за столицата „Алея на книгата“.

Присъствалите на откриването представители на издателите, работодателите, на държавните и общински институции се обединиха също около необходимостта от спешни мерки за повишаване на грамотността – защита на авторското право и трансформирането на дългогодишната инициатива на АБК #КаузаГРАМОТНОСТ в национална програма със съответното финансиране.

От днес, 4 септември, до неделя, 10 септември, на столичния бул. „Витоша“ и част от градинката пред НДК са разположени 58 шатри на 144. „Алея на книгата“ се провежда в рамките на националната кампания #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация „Българска книга” (АБК) и партньори. Идеята на инициативата е книгите да отидат при хората, с цел повишаване мотивацията за четене и интереса към книгите.

- Реклама -

Последни новини