24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.
Категории:

„Софиямед“ разкри Отделение по кардиохирургия на световно ниво

Отляво надясно: д-р Тодоров – началник на Отделението по кардиохирургия, д-р Йордан Пелев – управител на УМБАЛ „Софиямед“, негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, д-р Милен Бонев – началник Сектор по Анестезиология и интензивно лечение към Отделението по кардиохирургия, д-р Севдалин Куцаров – кардиохирург в Отделението

Отделение по кардиохирургия вече фунционира в УМБАЛ „Софиямед“. То се намира в изцяло нов корпус, проектиран в съответствие с всички съвременни изисквания за болнични сгради и изпълнен съгласно най-високите европейски и световни стандарти за модерна архитектура, социален дизайн и функционалност в здравна среда.

Отделението разполага с 40 легла, 10 от които за интензивно лечение, част от специализиран Интензивен сектор, както и изцяло новоизграден операционен блок с 2 операционни зали, оборудвани според актуалните световни стандарти с високоспециализирана апаратура на лидери в областта. Структурата разполага с висококвалифициран и опитен екип, оглавяван от кардиохирурга д-р Ивилин Тодоров, д.м. и д-р Милен Бонев-началник Интензивен сектор.

Отляво надясно: Д-р Бонев, д-р Тодоров, д-р Пелев, епископ Поликарп

Структурата бе официално открита с тържествен водосвет, извършен от Белоградчишкия епископ Поликарп в присъствието на мениджмънта на лечебното заведение, екипа на новото Отделение и други изявени специалисти от болницата.

В новото отделение се извършва пълният обем кардиохирургична дейност, казват от „Софиямед“.

Двете операционни зали в него са оборудвани с най-съвременна и високотехнологична апаратура на световните лидери в областта – StöckertDräger, Maquet, General Electric и др.

Секторът за интензивно лечение разполага с апарати за механична вентилация на фирма Dräger, за бъбречнозаместителна терапия – Prismaflex, за временно и продължително механично подпомагане на сърдечната дейност – ECMO на фирма LivaNova, и интрабалонна контрапулсация на фирма Maquet.

Следоперативният сектор има централизирана система за мониториране на жизнените показатели – монитори и телеметрии на фирма Edan, която позволява максимална безопасност на рехабилитацията в следоперативния период.

На разположение на Отделението са последен модел ехокардиографи на фирма General Electric с възможност за 4D трансторакална и трансезофагеална ехокардиография.

Д-р Ивилин Тодоров, д.м.-началник на Отделението по кардиохирургия

„Ще предложим на пациентите, които ни се доверят, безупречно качество на медицинската услуга. Екипът се състои от изключително опитни и всеотдайни специалисти, които разполагат с най-съвременната апаратура за диагностика и лечение на този тип сърдечни заболявания. Безспорно битовите условия, в които пациентите ще се лекуват, са отлични. Това е най-новата и иновативно създадена кардиохирургия в България, която е част от най-модерното лечебно заведение в страната. „Софиямед“ е университетска многопрофилна болница и това дава възможност за сътрудничество между всички звена, занимаващи се с кардиологична патология, което е гаранция за високо качество на услугата, в името на пациента. Имаме амбиция да се развием като специализиран център за минимално инвазивна и клапно-съхраняваща сърдечна хирургия“, коментира д-р Тодоров, д.м.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини