16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Софиянци за разрухата след снега: 20 сантиметра и този кмет стигат, нямаме нужда от война!

Събота срещу неделя през нощта София беше красива, защото снегът скри боклуците на Фандъкова. Но след като се разтопи лъсна безсилието на новия кмет Васил Терзиев.

София няма нужда от война, за да бъде разсипана докрай. Достатъчно е два-три пъти годишно да завали сняг по 20 сантиметра и новият кмет Васил Терзиев да се задържи по-дълго на поста си. Така успешно ще бъде постигната разрушителната цел, смятат огромното мнозинство от  столичани.

Четири дена, след като в града се образува снежна покривка между 20 и 30 сантиметра, обстановката е бедствена. Снегът вече се разтопи, но улиците в центъра и кварталите са затрупани с паднали клони и цели дървета, за листа да не говорим. Четири дена трамваят през гората между площад „Журналист“ и Семинарията в елитния Лозенец не може да тръгне. Няма кой да премести паднало дърво върху релсите. Апокалиптичната картина в никакъв случай не кореспондира с предизборните обещания на новата власт.

Елитният столичен квартал Лозенец. За да живеете тук, трябва да извадите поне 3000 евро/м2

И ако така наречената „Промяна“, която дойде, за да „Спаси София“ от Фандъкова, може основателно да вини старата власт за неокастрените дървета, други оправдания няма. Новите управници не са способни да съберат дървета, листа и клони от улиците. Четири дена след среден снеговалеж София е далеч по-зле от Нови Орлеан след опустошителния ураган „Катрина“ през 2005 година.

В неделя се задава нов сняг в София. Важно е кметът Васил Терзиев, Борис Бонев и останалите с тротинетките да си сложат ушанки. Иначе майка им е жална на столичани и на все по-оредяващите гости на този мрачен и неприветлив град.

Последни новини

- Реклама -