21.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

СОС искат от Терзиев да „замрази“ проекта за реорганизация на движението в центъра на София

 

След като заседава близо 4 часа Комисията по транспорта в СОС, поиска от Васил Терзиев да „замрази“ проекта за реорганизация на движението в центъра на столицата

Общинските съветници призоваха Васил Терзиев да не продължава с промените на движението по булевардите „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Проф. Ф. Нансен“.

Няма как София да стане Амстердам – от Тома БИКОВ

Заместник-кметът по транспорт Илиян Павлов заяви, че има нужда от промяна в движението, тъй като булевард „Патриарх Евтимий“ бил използван почти на 100% от автомобилите. Общинските съветници, от своя срана се обърнаха към ПП-ДБ-СС („Продължаваме-промяната“- „Демократична България“- „Спаси София“) и администрацията в Столична община, бяха категорични, че „този абсурд трябва да спре“.

Кметът на „Средец“ Трайчо Трайков заяви, че проектът бил задвижен, като е била скрита информация, както от обществеността, така и от общинските съветници. Той призова дейностите по реорганизацията да бъдат преустановени, докато не се направят пълни анализи на ефектите от промяната и те не бъдат съгласувани с живущите в района.

Заради абсурдите на Терзиев: Столичани се вдигнаха на протест

В края на заседанието председателят на комисията Иван Таков поиска общинските съветници да получат цялата документация около решението. Транспортната комисия обаче не може да задължи градоначалника Терзиев да спре проекта и поради тази причина Таков заяви, че след като нямало консенсус, то би следвало той да не се изпълнява.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img