30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

СОС отхвърли доклада за бюджета, обвиниха Терзиев в лъжа

Днес, 13 юни, общинските съветници отхвърлиха доклад за промяна на бюджета на Столична община, мотивите бяха, че голяма част от съветниците не са се запознали в детайли с предложението.

Преди заседанието на Столичния общински съвет Антон Хекимян заяви на брифинг, че на заседанието ще се говори за „пиар и лъжи“.

„Сега ще ви разясня за една такава лъжа и как кметът на София Васил Терзиев излъга вас и всички нас, като обеща на медицинските работници в детските градини, че ще има увеличение на заплатите. Направил го е, защото Асен Василев го е излъгал, че ще му даде пари. Обещаните пари от кмета вече трети месец не са пристигнали“, заяви Хекимян. „Васил Терзиев, Асен Василев, 18 милиона и обещания-по-скоро лъжи“, допълни той.

„Терзиев категорично беше заявил, че финансовият министър ще му даде пари за медицинските работници, но това не се случва. Той сключва договор, но не оповестява никого, че пари няма да има. Всичко това се случва още през април. Терзиев поиска от всички общински съветници да подкрепим тези 18 милиона. Но ако общината започне да плаща такива пари, то ще отворим „кутията на Пандора“. Той чисто и просто ни извива ръцете, защото нито Василев му е дал пари, нито от Министерството, и сега той трябва по друг начин да ги осигури. Заплатите е трябвало да бъдат дадени на 1 април, но днес не  е изпълнено обещанието“, посочи още Хекимян.

Малко по-късно Карлос Контрера от ВМРО и Иван Таков от БСП обявиха на брифинг, че в бюджета на Столична община се настоява да се отпуснат допълнителни средства за градския транспорт, но това предложение се е превърнало в „солова пиар акция“ на Васил Терзиев и „Спаси София“

„Нещо, което искахме да стане с пълен консенсус предвид размера на доклада, а и фактът, че няма финансиране за него, отново ни беше сервирано по недопустим за нас начин. Пиар акция от кмета Васил Терзиев и „Спаси София“ за доклад, който държахме да е консенсусен с всички политически сили, а именно: докладът за подвижния състав в автотранспорта и електротранспорта, доклад за над милиард лева. Той е подкрепен и подписан от почти всички групи в СОС. Имахме разбиране, че това няма да се прави на солова пиар акция. Видно е, предвид липсата на успехи от сегашното ръководство на Столична община, те бързат да си пришият една значка, която е с несигурно бъдеще“

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини