5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

СОС ще гласува три кандидатури за председател

Столичният общински съвет (СОС) ще гласува три кандидатури за председател. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) предложиха Цветомир Петров, от „Има такъв народ“ предложиха Пламен Данаилов, а кандидатът на „БСП за България“ е Диана Тонова. От ГЕРБ–СДС и „Възраждане“ не издигнаха кандидати на днешното заседание.

Според общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера нещата не са се променили „нито на йота“, след направените консултации. „Името на кандидата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Петров не е коментирано с никого“, подчерта Контрера и припомни, че предложението, направено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) за ротационен председател, се отхвърли и е останал вариантът с временен избор на председател. Той допълни, че са изказани възражения срещу кандидатурата на „Има такъв народ“ и темата е останала отворена за разговор. Общинският съветник от ВМРО направи предложение за 30-минутна почивка, в която кметът на София Васил Терзиев да се присъедини, за да бъдат направени консултации с останалите политическите партии и да бъде намерен изход от това положение.

Общинският съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев заяви в залата, че след като са в процедура по избор на председател, е редно кандидатите да бъдат поставени на гласуване. Той направи предложение за провеждане на първото гласуване, след което да се направят консултации преди втория тур.

В началото на заседанието клетва положи Румен Александров от ГЕРБ-СДС, който става общински съветник на подалия оставка Любомир Минчев.

 

Последни новини

- Реклама -