17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.
Категории:

Спасена от лекарите в „Пълмед“ родилка прегърна първа рожба

Трогателни думи на благодарност към екипа на УМБАЛ „Пълмед“ отправя родилката П. Димитрова, която на 14 май роди момиченце с Цезарово сечение. Малката Ванеса тежи 2,640 кг и е с ръст 47см.  Жената изтъква, че е имала шанс да прегърне първа рожба, благодарение на всеотдайната професионална помощ, компетентност и сърдечност на лекарите и акушерките от „Пълмед“.
Ако не знаем предисторията, това звучи не по-различно от всяка признателност, изразена при появата на нов живот и позната във всекидневието на АГ отделението. Но реалността е по-различна и пациентката иска чрез своята красива приказка да даде кураж и да вдъхне увереност на жените да преследват мечтата си да имат дете, независимо какви предизвикателства се появяват на пътя им.
Преди седем години, пациентката е приета в УМБАЛ „Пълмед“ в много критично състояние – тежка животозастрашаваща извънматочна бременност, обилно кръвотечение и остър преден миокарден инфаркт. Тя буквално е спасена от екипа лекари, съставен от инвазивния кардиолог д-р Кирил Хаджихристев, заедно с кардиолога д-р Екатерина Петкова, д-р Спас Патишанов, тогавашния началник на АГ отделението на болницата и д-р Горан Радински, акушер – гинеколог, сега ръководител на АГ отделението. Всичко е било като във филм – спешна операция в АГ отделението, веднага след това е прехвърлена в отделението по Инвазивна кардиология, където се извършва животоспасяваща интервенция. Тя е върната към живот и започва възстановяване.

След справяне с този здравословен проблем нейното състояние редовно се проследява от нейните лекуващи лекари, начело с кардиолога д-р Кирил Хаджихристев. Неоценима помощ за решаване на метаболитно заболяване оказва и ендокринологът от „Пълмед“ доц. Митко Митков.

След години, когато д-р Хаджихристев я подкрепя в стремежа й да направи нов опит да има дете, пациентката, която не е от Пловдив, се е консултирала с АГ отделения в други болници, по-близо до родното й място, но навсякъде е удряла на камък – никой не е пожелал да поеме риск за родилка със сърдечносъдов проблем.

И така се връща при спасителите си от „Пълмед“. Операцията преминава нормално, като през цялото време в родилната зала заедно с д-р Радински и д-р Диана Георгиева, лекар в АГ отделението, са д-р Хаджихристев, д-р Димитров, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение и д-р Стайков от същото звено на болницата.

Екипът на „Пълмед“ благодари на П. Димитрова за оказаното доверие отново да избере лечебното заведение и желае на нея, на бебето и на радостния татко много здраве, щастие и успехи! А при изписването си малката Ванеса получи като подарък от ръководството на Университетски медицински комплекс „Пълмед“ сребърна монета със златен обков с логото на болницата и лика на Св. Николай Чудотворец.
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини