16.4 C
София
неделя, 19 май 2024 г.

Според Божков прокуратурата се опитва да спре „неизбежното“

Снимка: Фейсбук

Прокуратурата сложи край на надеждите на Васил Божков да участва в предсрочните парламентарни избори на 9 юни. 

„Крайно време беше това дело да влезе в съда“, коментира хазартният бос във Фейсбук профила си.

„4 години прокуратурата умишлено се мота и лъга. Вкара делото в съда, един ден преди да изтече мярката „домашен арест“, за да не мога да се включа активно в предстоящите избори. Опитват се да спрат неизбежното“, смята Васил Божков.

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд по досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на изнудване, длъжностни и корупционни престъпления срещу Васил Божков и други девет души, част от тях в качеството им на длъжностни лица от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). На брифинг от прокуратурата съобщиха, че над 250 души са били разпитани по обвинението за рекет, изнудване и корупция.

Хазартният бос Васил Божков в началото на 2019 година се сдоби с 19 обвинения по целия Наказателен кодекс на Република България, но продължи активно да се вживява в ролята на политик.

Седем люспи от „Възраждане“ се хилят до Черепа

Нещо, което преди 12-13 години правеше и неговият враг от мутренския сектор Алексей Петров-Трактора. Паметливи дори припомнят, че разстреляната миналия август бивша барета се беше кандидатирал за президент на републиката. Очевидно това е начинът на хора от подземния свят да се правят на политически репресирани, когато имат проблеми с правосъдието.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img