35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

Срив в електронната система за „Гражданска отговорност“


Заради проблем в електронната система на Гаранционния фонд е блокирана работата на застрахователните компании в страната. По думи на застрахователи, от дни нямат връзка с платформата за издаване на полиците по задължителната за водачите „Гражданска отговорност“.

„Системата не работи от събота. Бяхме информирани, че е планирана профилактика с цел подобряване на услугите, предлагани Гаранционния фонд за времето от 8:00 ч. на 29 юни до 8:00 ч. на 30 юни. Вчера системата обаче също не проработи. Днес, 2 юли, отново нямаме връзка с платформата, т.е. от понеделник нямаме информация какво се случва, а само и единствено проблеми – не можем да издаваме полици, не можем да пускаме сметки, не можем да правим анекси. Всичко, което е свързано с Гаранционния фонд или иначе казано с „Гражданската отговорност“, е блокирано, каза за БТА Петко Атанасов, експерт по „Автомобилно застраховане“.

Според застрахователи няколко пъти досега през годините системата се е сривала. Проблемът е водил до голямо напрежение сред собствениците на автомобили, възпрепятствани да ги управляват, заради невъзможността да им бъдат издавани полици „Гражданска отговорност“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини