20.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

Срив в системата блокира летищата във Великобритания (ОБНОВЕНА)

Повсеместен срив в системата за граничен контрол е регистриран на летищата във Великобритания, съобщи Ройтерс. Летищата „Станстед“, „Гетуик“, „Хийтроу“ и „Манчестър“ потвърдиха за появата на срив. Отбелязва се, че се работи за възстановяване на работата и оказване на съдействие на пътниците.

Представители на лондонските летища „Станстед“ и „Гетуик“ съобщиха, че проблемът е възникнал във функционирането на автоматичните врати за паспортен контрол, предаде телевизия „Скай нюз“.

Видеоклипове, публикувани в социалната платформа „Екс“, показват дълги опашки от пътници пред паспортните гишета на летищата, включително на „Станстед“ и „Хийтроу“ в Лондон. Граничните сили са правоохранителни органи, подчинени на британското вътрешно ведомство.

Рано тази сутрин автоматизираната система за паспортен контрол отново заработи, съобщи Ройтерс, позовавайки се на министерството на вътрешните работи.

Както отбелязват от ведомството, повредата е отстранена малко след полунощ. Няма признаци за кибератака и граничната охрана не е нарушена.

Автоматизираната система за граничен портал се срина и през май 2023 г. причинявайки дълги опашки и многочасови закъснения за пътниците. Системата за въздушно движение се срина през август 2023 г., когато технически проблем затрудни за няколко часа дейността на националното въздушно движение

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img