31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Станишев: Новото ръководство на БСП реализира сценария на Нинова 

Сергей Станишев коментира бъдещето на Столетницата и заяви, че „Отлепването от дъното ще бъде трудно и болезнено. Старото ново ръководство като че ли реализира сценария на Корнелия Нинова без Нинова“.

Бившият лидер на БСП и бивш премиер на България коментира  още: „Ясно е, че първоначално оставката на Нинова е била планирана като пореден сценарий, за да се свали напрежението и да се мине към вкарване на процеса в спокойно русло, за да бъде преизбрана наесен“.

Изключват Корнелия Нинова от БСП

„Сега хората около нея смениха концепцията и отбора. Не си дават сметка обаче в каква смъртна опасност поставят БСП. Столетницата има 140  хил. гласа – 7% от 33% избиратели, отишли до урните. С назряващия конфликт въпросът наистина става екзистенциален – ако се разцепи партията, лявото може да няма парламентарно представителство на следващи избори“, смята Станишев.

Сергей Станишев коментира и евентуален бъдещ кабинет: „Изход винаги има, стига да има желание. Трудно обаче може да се гадае какво ще стане, тъй като политическите партии показаха, че невъзможните неща станаха възможни. Би било крайно безотговорно да се хвърли страната още веднъж в седми за три години предсрочни избори, защото се стига до пълна делегитимация на политиката и институциите в България“.

Ето кой ще смени Корнелия Нинова в 50-ото Народно събрание

„Правилният подход е да се сключи ясна коалиция. Всеки иска да бъде в управлението, но да бъде целият в бяло и да не се изцапа“, смята той.

На въпрос ДПС проблем ли е за всеки политически играч, той смята: „Единствените партии, които имаха официална коалиция с ДПС, бяха НДСВ и БСП. Сега сме в положение, в което дори не се разглежда възможността за правителство с мандат на ДПС. БСП плати доста висока цена за двете управления с ДПС – това е урок, който всеки лидер на БСП би имал предвид“.

„Политическото като разговор за бъдещето и как страната да е успешна изчезна напълно. Затова хората се отдръпват“, допълни Станишев.

Източници: Нова телевизия, 24 Часа

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини